Blog Post

Divje svinje so impresivne živali

Če imate srečo, da v naravi naletite na divjega prašiča, morate vedeti nekaj stvari. Te impresivne živali lahko tehtajo do 100 kilogramov in dosežejo dolžino dva metra, kar pomeni, da so za vsakega bodočega lovca zelo nevaren nasprotnik. Čeprav so videti agresivni, so divji prašiči po naravi precej plašni in običajno napadejo le, če se počutijo ogrožene. Če se znajdete v situaciji, ko vas napade divji prašič, je pomembno, da ostanete mirni in se izognete paniki. Počasi se umaknite in se čim manj izpostavljajte. V večini primerov bo divji prašič sčasoma izgubil zanimanje in se oddaljil.

Če nameravate loviti divjega prašiča, morate zavedajte se, da so inteligentne živali in da jih je zelo težko izslediti. So tudi nočna bitja, zato se morate pripraviti na dolge in neprespane noči, če želite imeti kakršne koli možnosti za uspeh. Divje prašiče najdemo v gozdovih po vsej Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Na nekaterih območjih so zaradi svojih uničevalnih navad postali nadležna žival. Če na sprehodu po gozdu naletite na divjega prašiča, ga raje pustite pri miru in ga opazujte z razdalje. Ne približujte se mu in ga ne poskušajte nahraniti, saj lahko pride do nevarnega spopada.

Pokrita sta s kratko ščetinasto dlako, ki je običajno črna ali temno rjava, lahko pa je tudi rdeča, siva ali bela. Divji prašiči živijo v gozdovih in gozdičkih ter imajo najraje območja z gosto vegetacijo. Divji prašiči so vsejedi, kar pomeni, da se prehranjujejo z rastlinami in živalmi. Njihova prehrana vključuje želod, korenine, sadje, žuželke, male sesalce in plazilce.

Divji prašiči so družabne živali in živijo v skupinah. Skupino sestavlja 10-20 samic in njihovih mladičev, ki jih vodi dominantni samec. Samci divjih prašičev zapustijo svoje trope, ko dosežejo odraslost, in živijo sami ali v majhnih skupinah drugih samcev. Divji prašiči so nočne živali in so najbolj aktivni ponoči. Čez dan počivajo v svojih brlogih ali mlakah – plitvih vdolbinah, ki so jih izkopali v tla. Divji prašiči običajno niso agresivni, vendar so lahko nevarni, če se počutijo ogrožene. Če naletite na divjega prašiča, morate ostati mirni in se izogibati nenadnim gibom.

Če iščete zahtevno lovsko izkušnjo ali želite poskusiti nekaj drugačnega, je lov na divjega prašiča lahko za vas. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri začetku. Pri načrtovanju lova je treba upoštevati letni čas in lokalne razmere. Divji prašiči so najbolj aktivni ponoči, zato jih je najbolje loviti v zimskih mesecih, ko je manj rastlinja, v katerem se lahko skrijejo. Pomembno je tudi, da izberete območje z dobro vidljivostjo, saj divji prašiči se zelo dobro prikrivajo. Divjega prašiča je najbolje loviti v skupini izkušenih lovcev in psov. Psi bodo divje prašiče pregnali iz njihovih skrivališč, lovci pa potem uporabijo lovsko orožje.

 

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja