Blog Post

Fasada in fasadne plošče

Fasada in fasadne plošče

Vsi hočemo imeti naše hiše in stanovanja lepe tako od znotraj kot na zunaj. Ni samo to, da je zunaj lepa noter vsa umazana in grda oz. obratno, da je od znotraj vse lepo in čisto, zunaj pa je fasada grozna oz. je sploh ni. Res je to je kar velik zalogaj kar se fasade tiče, to se seveda strinjamo vsi, enako kot streha je prav tako zelo velik zalogaj in oboje kot streha kot fasada sta zelo pomembnega dejavnika – bolje rečeno sta najpomembnejša dejavnika skorajda.

Image result for fasadne plošče

Ampak vse pride enkrat na vrsto slej ko prej. Streha je glavna, da je naše stanovanje čisto, da ne dežuje in da nimamo v stanovanju poplave, nas ščiti, streha je glava hiše. Fasada pa je pomembna, ker da še dodatno izolacijo in toploto, saj se stene še bolj obložijo in je od znotraj veliko bolj toplo in se toplota mnogo dlje obdrži, da ne gre kurjava v nič.

Poglejte recimo kakšne starejše hiše, brez fasad, in ko je zima kako toplota nikakor ne ostane v hiši, ker ni narejena dovolj dobra izolacija in se ti zdi, da bolj kot kuriš, da bolj ta toplota uhaja bogve kam. In tako je nažalost, če ni dobre izolacije. Poglejmo, fasadne plošče so toplotna izolacija na zunanji strani stene, ki se vgrajujejo tako na leseno konstrukcijo kot tudi direktno na masivno steno, ki je lahko zidana ali lesena. In zakaj ne bi imeli dobre izolacije, če pa jo lahko imamo, če pa so težave finančnega vidika pa bodite pozitivno naravnani in vse se da če se le hoče.

Če smo pa skozi jezni, gledamo na vse iz najslabšega možnega vidika pa se res nikoli ne bo nič uresničilo. Dobra volja in pot sta še vedno daleč prišla pa čeprav določene stvari izgledajo težko dosegljive, da bi si jih privoščili si jih lahko, mogoče res počasi počasi ampak enkrat se bodo, samo ne obupati!

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja