Blog Post

Otroška oprema; kaj, kje, kako …

Začetna in kasnejša otroška oprema

Katera začetna otroška oprema se je znašla na vašem seznamu? In koliko te ste kasneje dopolnili in dokupili po potrebi? Prav je, da nakupimo že prej določeno opremo, katero rečemo kar začetna oprema za otroka, potem pa po potrebi dokupujemo ostalo. Začetna pomeni tista, katero potrebujemo takoj v začetku in običajno jo kupimo že pred prihodom dojenčka. Si predstvljate, da takoj, ko pridete iz porodnišnice, morate v nakup po otroško opremo? Namesto, da čas posvetimo sebi in novorojenčku, da se moramo ukvarjati še s pregledovanjem ponudbe, iskanjem te in nakupovanjem? Najbrž nobenemu od nas to ne pade na misel in zato za to opremo poskrbimo predhodno.

Začetna otroška oprema je tako voziček, katerega potrebujemo relativno hitro po prihodu otroka domov. Namreč, sigurno ga bomo peljali na sprehod in dobrodejno vplivali nanj kot tudi nase. In ker gre za doglotrajen nakup, bomo seveda iskali takšnega, ki bo še nekaj časa praktičen in uporaben, dojenčku prilagojen, udoben in bo služil svojemu namenu.

Rezultat iskanja slik za otroci se igrajo

Potrebujemo tudi posteljico zanj in pripadajočo vzmetnico. Katero boste izbrali, je odvisno samo od vas. Moramo pa upoštevati kakovost, sploh pri vzmetnici, saj bo otrok veliko časa prespal in tako potrebuje pravo udobje in ugodje, katerega mu lahko zagotovi prav otroška vzmetnica.

Potrebujemo tudi plenice in začetne kozmetične proizvode ter preparate, kot so različne krpice, kremice, robčki, ipd. Vse to lahko kupimo že prej, saj bomo zagotovo vse tudi uporabili. Mogoče ne bomo vsega takoj potrebovali, pa vendar se potrebe otroka hitro spreminjajo in bodo tako na vrsti tudi tovrstne stvari.

Če menimo, da je previjalna miza in previjalna torba nepotrebna otroška oprema, seveda lahko počakamo na prihod dojenčka in ugotovimo, kako funkciniramo brez te in ali nam je lahko ta v pomoč. Navsezadnje, z otroško opremo pomagamo velikokrat sebi.

Kasnejša otroška oprema je oprema, katero otrok potrebuje v zgodnjem ali kasnejšem otroštvu in pri razvoju se potreba močno spreminja. Imamo občutek, da otrok hitro raste in tako potrebuje drugačno opremo. Tako se pojavi potreba po otroški sobi, pa po različnih otroških igračah, posebni obutvi, ipd. Kaj vse bo ta potreboval, je odvisno od njega in tudi od vas, saj velikokrat prav starši presojamo, kaj naš otrok potrebuje in česa ne.

Tudi odrasli delujemo tako, da se naše potrebe spreminjajo, vendar pa se bomo strinjali, da veliko manj ali ne tako pogosto, kot se spreminjajo potrebe otroka. Hitro preraste stvari, pa vendar tega seveda ne obžalujemo, saj je cilj, da otrok odraste in mu tako nudimo opremo, ki je primerna zanj. Lahko, da bo sam pokazal potrebo po določeni opremi, morebiti pa bomo sami to ugotovili. Mogoče pa niti ni potrebe, pa želimo, da določeno opremo ima. Recimo, sploh pri igračah smo starši takšni, da se nam zdi, da jih otrok nima nikoli dovolj in tako kupujemo ob priložnosti ali pa kar tako veliko igrač.

Torej, začetna oprema za otroka se močno razlikuje od kasnejše. In potem, ko opazujemo začetno, se vprašamo, kdaj neki je naš otrok postal »velik« in kako hitro se je to zgodilo. Ampak vsekakor bomo med njegovim odraščanjem ugotovili, kako pomembno je, da izberemo pravo otroško opremo, saj bo ta zagotovo vplivala na kakovost njegovega otroštva, na nemoten razvoj in seveda tudi na zadovoljstvo, ki pa je v prvi vrsti vsakega starša in dobro je, da ga lahko ustvarimo že z malenkostmi.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja