Blog Post

Pomembnost KOLAGENA

Pomembnost KOLAGENA

Kaj je pravzaprav kolagen, čemu sploh pomaga v našem telesu? Kolagen je namreč glavna, najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. Je zelo pomemben gradnik za kožo, mišice, sklepni hrustanec in vseh vezivnih tkiv nasploh. Torej kot lahko vidite je zelo pomemben za naše telo, nuja bi lahko rekli. Po 25. letu starosti kolagen začne počasi upadati, se upočasni, zato ga je potrebno začeti dodajati v naše telo, saj se sam težko proizvede.

Rezultat iskanja slik za beautiful skin"

Ko začne kolagen upadati se začnejo videti prve težave, oziroma razlike na našem telesu. Koža postaja suha in upadla, začnejo se pojavljati prve gubice, nohti postajajo vedno bolj krhkejši in lomljivi, lasje pa vedno bolj tanjši, to so med najbolj pogostimi znaki, da nam začenja primanjkovati zelo pomembne beljakovine – kolagena.

Zato pa se danes dobijo različna prehranska dopolnila, katera nam pomagajo v naše telo vnesti dovolj kolagena, da se začne v našem telesu nekaj dogajati in da se spet začne v našem telesu uravnovešati, če vidimo, da nam že pošteno upada. Za lepoto je potrebno poskrbeti, kajne? Sploh pa ženske nasploh nimamo rade, da se nam začnejo že kazati znaki gubic, saj imamo v podzavesti, da smo se začele starati in to nam definitivno ni všeč in pri naši samozavesti sploh se to zelo pozna, saj si nismo več tako všeč. Rade smo lepe, čvrste, urejene in tudi ko smo starejše želimo imeti obraz najstnice, to si želi vsaka, da je njen obraz, lasje, da je vse kolikor se le da dolgo lepo, brez nekih napak.

Prav tako smo tako še lepše na pogled, moški nas z še večjim veseljem pogledajo, če smo urejene, kot pa če smo cele gubaste in s takšnimi lasmi, da se še same sebe ustrašimo, ni res? O ja, je je! Zato naredimo nekaj zase, ko vidimo, da je potrebno nekaj narediti. Ne čakajmo predolgo, ampak takoj ukrepajmo! Prej ko ukrepamo, prej se začnejo stvari spreminjati.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja