Blog Post

Pravilna izbira okna je pomembna!

Pravilna izbira okna je pomembna!

Prenavljate vaš dom, ali morda gradite čisto na novo vašo novo, sanjsko hiško? In ko se nekaj dela je za to seveda potreben denar in še bolj pomembno, da veste kaj morate kupiti, da ne kupite mačka v žaklju bi rekli starejši ljudje. Recimo, da kupujete nova okna, sigurno ste oziroma boste v dilemi, ker ne boste vedeli kaj kupiti, ali led, pvc ali alu okno, to so tri popolnoma drugačne stvari, ampak vedeti pa morate kaj si sploh želite, ne morete kupiti kar nekaj in potem iti menjati.

 

Ja ok, lahko menjate, ampak okna niso tako poceni, da bi to menjavali vsak mesec. Preberite si kaj je razlika pri določenih tipih oken, mogoče se lažje odločite kaj bi pravzaprav želeli.

Pri lesenih oknih je treba paziti  predvsem na kakovost lesa in izdelave, saj nam le ta zagotavlja dobre lastnosti okna, ki bo služilo svojemu namenu.

Image result for lesena okna

PVC okna so izdelana iz plastičnih profilov, ki zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolativnost, obstojnost, varnost in enostavno vzdrževanje.

Image result for pvc okna

ALU okna so primerna predvsem za zasteklitve večjih odprtin, saj so izjemno stabilna in varna ter enostavna za vzdrževanje in uporabo.

Image result for alu okna

Kaj sploh želite je odvisno samo od vas, vi morate vedeti kaj želite doseči z določenim tipom okne. Če še vedno ne veste je najbolje, da povprašate koga, ki se s tem prav ukvarja in vam lahko mogoče on kaj bolje svetuje, glede na to kakšen je sploh prostor in kaj bi bilo primerno vgraditi. Raje si vzamite res čas, dobro premislite, kajti okna ne stanejo 10 eur, so kar malce dražja, tako da je potrebno res dobro dobro premisliti in ko boste vedeli kaj hočete potem je to to!

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja