Blog Post

Toplotna črpalka, s katero bo bivanje bolj prijazno in učinkovito

Toplotna črpalka, s katero bo bivanje bolj prijazno in učinkovito

Toplotna črpalka Adapt, tipa zrak –voda je ena najtišjih toplotnih črpalk na tržišču. Neslišna notranja enota ji namreč omogoča, da je tišja od delovanja računalnika.

Ne emitira nobenih zvokov, ne moti okolice in se zlije z njo. Za vse prednosti, ki jih ima, je v primerjavi s toplotnimi črpalkami na seznamu nemškega zveznega urada za gospodarstvo in nadzor izvoza (BAFA) med 1.176 črpalkami zasedla prvo mesto.

 

Toplotna črpalka Adapt skupaj z notranjo enoto HYDRO predstavlja popoln variabilen sistem, hladilniško in hidravlično prilagodljiv glede na toplotne potrebe objekta. Zunanja enota, kompaktna toplotna črpalka zrak/voda Adapt, se odlikuje po izredno tihem delovanju ter dovršeni obliki. Kompaktna toplotna črpalka je z notranjo enoto HYDRO povezana z enostavno vodno cevno povezavo. Toplotno črpalko Adapt odlikujejo vrhunska tehnologija, zmogljivost in učinkovitost.

S to toplotno črpalko boste v 15 letih privarčevali 26.000 evrov, ali za nov družinski avto, če zdaj uporabljate kurilno olje, do 15.000 evrov ob zamenjavi zemeljskega plina, do 13.000 evrov ob zamenjavi peletne peči, do 14.000 ob zamenjavi daljinskega ogrevanja ter do 32.000 evrov ob zamenjavi infra panelov. Nov in varčevalni ogrevalni sistem kot toplotni vir uporablja energijo zunanjega zraka.

 

Še posebej je primerna, če želite živeti v sožitju z naravo, saj ima okolju prijazne elemente, ki se zlijejo z okolico in novo hladivo, ki je lažje razgradljivo in posledično zmanjša vpliv na toplogredne izpuste. To omogoča novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67% nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Ta črpalka pa je tudi edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije. Obenem pa vam ta črpalka omogoča tudi zmanjšanje hrupa. Novo zvočno izolirano ohišje v vseh pogojih in prostorih zagotavlja izredno tiho, skoraj neslišno delovanje, ki je 5-krat tišje od ostalih toplotnih črpalk na tržišču.

 

Ker živimo v času tehnologije, si seveda vsi želimo preprosto in čim bolj enostavno uporabo. Zato je zelo pomemben podatek, da toplotno črpalko lahko na daljavo upravljamo z mobilno aplikacijo Cloud.Kronoterm. Pred prihodom domov lahko nastavite želeno temperaturo, se izognete obiskom serviserja, saj bodo večino napak odpravili na daljavo. Če napake ne boste opazili, vas bo na nepravilno delovanje opozorila naprava sama. Obenem pa tudi ni več potrebno ročno popisovanje porabe in stroškov, saj lahko vse, tudi proizvedeno toploto ter njeno učinkovitost pregledno spremljate na aplikaciji.

 

Toplotna črpalka je tudi izredno varčna, saj jo umetna inteligenca prilagaja glede na vremenske napovedi in celo glede na vaše potrebe in potrebe podjetja. Z njo boste tako dosegli 30% višjo učinkovitost. Z vami bo preživela več časa, vi pa boste ob tem še dodatno privarčevali. Obenem je čas montaže skrajšan na en dan, kar pomeni, da se boste lahko zaradi enostavnega in hitrega zagona ogrevali še isti dan.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja