Blog Post

Uporaba menstrualne skodelice

Uporaba menstrualne skodelice

Ženske imamo eno težavo, katera se nam pojavi enkrat na mesec in ta težava se imenuje menstruacija. Mislim, da je to večini, če ne skoraj vsem največja muka in težava, vsaj meni in osebam katere jaz osebno poznam.

Saj komu pa je všeč, da ti skoraj en teden, odvisno od ženske pač teče nekaj in ne moreš nič prav normalno delati, vsaj dva dneva v tednu sta bolj močna ponavadi, da je menstruacija malce močnejša, potem že nekako gre. Res pa je, da je šel čas tako naprej, da imamo glede tega kar veliko možnosti kaj uporabljati med tistimi dnevi.

Nakup menstrualne skodelice Intimina | Kunapipi.si

Lahko uporabljamo tampone, vložke, sedaj so tudi zelo popularne menstrualne skodelice, pa morda še kakšna stvar. Ko zaslišiš besedo menstrualna skodelica se sliši kar creapy, kajne? Prvo kaj pomisliš je, kako to dobiti ven in kako noter, da ne ostane noter in tisoč in eno vprašanje. Vendar uporaba menstrualne skodelice vendarle ni tako težka kot se sprva zdi.

Zasnovane so iz mehkega medicinskega silikona, da jih lahko zlahka zložimo na manjšo obliko in vstavimo v nožnico brez kakršnegakoli neprijetnega občutka ali bolečine, pomagamo si lahko tudi z lubrikantom! Najbolj pomemben podatek je samo to, da skodelice ne potiskamo proti materničnemu vratu, ampak jo vstavimo tako, da jo spustimo že tik ob ustju, da zajame čim več zraka, saj se tako vzpostavi podtlak in se popolnoma odpre v nožnici. Hja, sliši se res zakomplicirano in neprijetno, vendar, ko to poizkusite parkrat se navadite in sploh ni več tako neprijetno kot prvič.

Vsaka stvar, ki jo delamo prvič zna biti naporna in neprijetna izkušnja,d a si mislimo, joj tega pa nikoli več ne bom počel, vendar nato vseeno znova in znova to poskušamo, ker nam začenja postajati všeč. Tako da nasvet! Če se odločite, da boste uporabljale menstrualno skodelico in vam bo prvič res grozen občutek, ne odnehajte! Na koncu se boste na njo tako navadile, da sploh ne boste več hotele slišati za besedi tampon in vložek.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja