Blog Post

Vzami ali pusti

Vzami ali pusti

V življenju se nam lahko hitro kaj zgodi, zdaj ta trenutek si tukaj, čez dva trenutka že lahko kje padeš in si zviješ gleženj, lahko pride do prometne nesreče, lahko pride do česarkoli, vendar nikakor ne smemo na to niti pomisliti. V kolikor pomislimo se nam nato tudi dokaj hitro kaj resnično zgodi, zato niti ne kličimo hudiča. Vendar v primeru, da pa pride recimo do česa in ste opravičeni do odškodnine pa vsekakor tega ne smete pustiti.

Image result for odškodnina

Če ne druga je lahko ta odškodnina, ki jo prejmete pomembna za vaše zdravljenje, ker si lahko kupite kakšno stvar, ki vam lahko pomaga do hitrejšega okrevanja, kar morda zavarovalnica ne krije in podobne reči. Kaj pa pravzaprav je odškodnina? To je namreč obveznost odgovorne osebe  povrniti oškodovancu  škodo, za katero odgovarja in je pravica oškodovanca zahtevati od odgovorne osebe povrnitev te škode.

To je na kratko povedano kaj pravzaprav pomeni ta pojem, ki je po eni strani tako logičen, vendar je super, če je še napisan bolj v strokovnem smislu. Najraje tako vidimo, da res do odškodnine ne pride, kajti če ne pride do le tega pomeni, da smo celi, da smo zdravi in to je tudi navažnejše.

Kaj nam pomaga, da pridemo do ne vem kako velikih zneskov odškodnine, če pa recimo naše zdravje ni več takšno kot je treba, če imamo morda sedaj kakšne večje težave, da ne moremo več normalno ali sploh hoditi, ali premikati rok in podobno. Odškodnina ti pride prav ja, vendar si ne želimo tega, raje bodimo veseli, da smo zdravi in da smo zdravi ter celi še naprej, kajne?

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja