Blog Post

Z zobno prho do zdrave ustne votline

Ustna higiena je eden izmed pomembnejših, a pogosto spregledanih dejavnikov našega splošnega zdravja in počutja. Vsi sicer vemo, da je redno čiščenje zob obvezno, čeprav se le malo ljudi zaveda, da samo ščetkanje pravzaprav ni dovolj. Za zdravo ustno votlino je potrebna najmanj še uporaba zobne nitke, lahko pa tudi medzobne ščetke, s pomočjo katere odstranimo nabrane koščke hrane iz predelov, kamor s klasično ščetko ne dosežemo. Le tako lahko zares preprečite nalaganje zobnih oblog, ki bi se sicer spremenile v zobni kamen ter potencialno povzročile vnetje dlesni.

Če torej iščete načine, ki bi vam olajšali nego zob in pomagali pri vzdrževanju ustne higiene, ni napačno pomisliti na nakup zobne prhe. Le-te namreč opravljajo podobno nalogo kot zobne nitke, pri čemer je čiščenje ustne votline z zobnimi prhami hitrejše kot z zobno nitko, a zato nič manj učinkovito.

Zobna prha

Kaj morate vedeti o zobnih prhah?

Zobne prhe delujejo tako, da z močnimi soničnimi vibracijami spenijo zrak in mikrokapljice v mehurčke in jih potisnejo globoko med zobe in dlesni.

  • Zobne prhe so odličen pripomoček za odstranjevanje zobnih oblog, ki se nabirajo v medzobnih prostorih in težje dostopnih mestih v ustih, ker preprečujejo nastanek kariesa.
  • Uporaba zobnih prh močno prispeva k izboljšanju zdravja dlesni.
  • Zobne prhe so popolnoma varne za ustno votlino.
  • Čiščenje z zobnimi prhami je čisto preprosto in vam vzame le par minut.

Kot najboljši primer naj omenimo zobno prho Sonicare AirFloss Ultra, ki z visokoučinkovito šobo poskrbi za optimalne rezultate ter večje udobje. Šoba, ki je pred kratkim dobila novo in izboljšano obliko, s ciljnim dovajanjem mešanice zraka in tekočine zagotovi, da s Sonicare AirFloss Ultra dosežete vse težje dostopne predele ustne votline ter da se pri tem očisti čim več površine.

Ena od velikih prednosti Sonicare AirFloss Ultra je njena sposobnosti prilagajanja vašim željam in potrebam, saj lahko, zahvaljujoč novi tristopenjski tehnologiji, ročno nastavljate delovanje curka, pri čemer lahko izbirate med tremi nastavitvami curka ter dvema načinoma pršenja: izbirate lahko namreč med enojnim, dvojim ali trojnim načinom pršenja ter ročnim načinom za večji nadzor ali pa neprekinjenim samodejnim pršenjem za večjo učinkovitost.

Za čiščenje medzobnih prostorov s Philips Sonicare AirFloss Ultra potrebujete le 60 sekund, sama prha pa z enim polnjenjem zdrži do dva tedna.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja