Blog Post

Za ugodno ogrevanje doma poskrbite z izbiro Kronotermove ogrevalne toplotne črpalke

Za ugodno ogrevanje doma poskrbite z izbiro Kronotermove ogrevalne toplotne črpalke

Glede na ustreznost vašega domovanja vam za ugodno ogrevanje doma izberemo najprimernejše ogrevalne toplotne črpalke. Izbirate lahko med principi: zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda, zemlja/voda in zrak/voda = hibridne toplotne črpalke

 

Vsa energija, ki jo kot vir uporabljajo toplotne črpalke je zastonj. Tip zrak/voda je najcenejši tip toplotne črpalke. V želji, da kar najbolj zadovoljimo različne želje uporabnikov in ugodno ogrevanje doma, smo v Kronotermu razvili več različic omenjene ogrevalne toplotne črpalke. Ene izmed najnovejših so toplotne črpalke Adapt, ki veljajo za zelo inovativne, saj so 20x tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign.

Slika 1: Primer ogrevalne toplotne črpalke Adapt 0312

V letu 2020 za ugodno ogrevanje doma priporočamo tudi našo ponudbo geotermalnih toplotnih črpalk (WPG), ki izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji ali pa energijo podtalnice. Omenjeno energijo lahko s pomočjo ogrevalne toplotne črpalke izkoristimo za ugodno ogrevanje doma. Količina energije, ki jo lahko odvzamemo zemlji je odvisna od sestave tal, moči ogrevalne toplotne črpalke in načina izkoriščanja, za toplotno črpalko, ki izkorišča podtalnico pa moramo ob zgradbi izvrtati v zemljo dve vrtini, za črpanje in vračanje podtalnice.

Veliko je prednosti, če se pri ogrevanje domovanja in pripravi sanitarne vode odločimo za izbiro ogrevalne toplotne črpalke. Zagotovo je najpomembnejše, da s tem zmanjšajo stroški ogrevanja. Ti, ki so z uporabo toplotne črpalke nižji kot so pri konvencionalnih virih energije. V letu 2021 lahko ob nakupu ogrevalne toplotne črpalke sprejmete investicijo, ki se vam bo povrnila na najboljši možen način in hkrati poskrbite za ugodno ogrevanje doma.

About Jozef

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja